Herkules

I går var vi i Eskilstuna och tittade på häst..... Herkules... En fjording född -94. Hur söt som helst.... Lååååååång man och lång pannlugg.... fin i kroppen.... Han är inte inriden....!!!!!! men det visste inte nuv ägare när hon köpte honom...skratt. Upptäckte bara han var väldigt okunnig. Hur som åkte vi dit för titta och provrida... Super trevlig att sköta om... Endast lite rädd om sina öron. Sen skulle han ridas... Mikaela skulle pröva först..... Det gick bra 30 meter sedan tvärvände han och galopperade tillbaka med henne och tog ner huvudet så hon gjorde en kullerbytta... som tur gjorde hon inte illa sig. Ägaren blev alldeles förtvivlad.. Hade inte sett detta beteende hos honom.. Då var det min tur. Jag är nu envis som en åsna och tänkte att detta skall utföras om så jag också åker med huvudet i backen. Han gick i väg... ville helst vänd tillbaka men fick honom på en promenad.... Oj.... det finns en sådan potential i denna häst... vilken hållning han har.

Fick telenr till fd fodervärden och ringde henne... Som jag konstaterat innan så är han 15 år men oerfaren och outbildad  som en unghäst, men godhjärtad.

Nu är det bara väntan som gäller... Det är 3 personer som skall titta och provrida. Det som är bäst för hästen får köpa honom... Hoppas det är vi.

Det känns som han skulle passa hos oss. Mycket jobb men vi ska ju hänga ihop förhoppningsvis många år så något ska vi ju ha att göra...

Det blir mycket lära känna övningar, markarbete och toleransträning för Herke.... Han ska få pröva på NH och Western. Det tror jag blir kul för oss.

Snart ut till min lilla medryttarhäst Tintin... han är också skit rädd för allt. Levt sitt liv på ridskola och inte van vara själv ute... vill helst gå i svansen på kompis.... söt är han.. vit med bruna prickar....

//Marie


RSS 2.0