Supertidig morgon

God morgon

Här sitter jag och bara längtar till lite ljusare morgon så jag kan åka till pållen.

Denna lilla skönhet rymde sin väg igår när mamsen fick pyssla om en lite sjuk pålla. Hon hade fått en broddspark på skenbenet fram.... stackars lilla häst. Det blödde och hon var halt. Tur lilla sjuksyster kom förbi och upptäckte det. Direkt in på sjuksal med tvätt och omplåstring...

När sedan prinsen skulle hämtas så tog brudarna kommandot och drog iväg med honom lååååååångt upp i hagen.
Tyckte väl jag kunde stå där och ropa. Lät honom vara i fred. Vi hade ju pussats....skratt. Jag var lite nöjd.


Vi hörs!
Marie

Herke när han kom till oss i maj 2009


JULDAGEN 25 DEC 2009

Det var länge sedan jag var här inne på min blogg och skrev.

Det blev vi som fick köpa Herkules. Gud vilken lycka. Jag är så kär i min häst. Han är världens bästa kompis.

Han kom hem till oss den 30 maj 2009. En super fin dag. Gnäggade till hela Österby när han klev ur transporten.

Kort efter kom dom andra hästarna som skulle bo på lösdriften med honom. Fjordingarna Undra och Gulliver. PRE stoet Turro och lilla shettisen Quimba.

På lösdriften bodde redan Hellen, en vacker arab dam.

Detta halvår har varit händelsrikt ur alla perspektiv. Herke som han nu mer kallas för har sedan ankomst till Österby Gård utvecklats till en supergo ridhäst.

Vi tränade mycket markträning och ledarskap när han kom. Konditionsträning med promenader utan ryttare i alla slags terräng.

Började träna lite skolridning då han var outbildad. Herke har varit körhäst så gott som hela sitt liv. Han utveklades i en rasande fart.
Från att inte kunna stå still vid uppsittning, gå in i stallet,  till att våga gå från stallplan utan kompis osv.

Vi blandar vår träning med tömkörning, NH träning, promenader, härliga ridturer, jobbig dressyr på banan och ute i skogen. Prövat hoppa lite. Det har varit svårt. Men med bommar på backen och skogspromenader med mycket nedfallna naturliga hinder har vi nu kommit till den fantastiska höjden av 20 cm......

Herke och jag är ungefär lika intresserade av hoppning...inte alls alltså. Men med mutor i hink så kan han tom tänka sig att löshoppa lite högre.

Jag känner mig så lyckligt lottad som hittade denna så jätte härliga häst.



Vi bor på lösdrift i Sorunda och Herke har hur stor hage som helst att vara i. Kuperad med skog och äng. Så härlig. Tak över huvudet i halmad ligghall och elvattenkopp.

Hans kompisar som kom samma dag ska flytta om några dagar till sitt alldeles egna stall. Herke skall få några nya kompisar. Spännande.


RSS 2.0